Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2022

За втручання Миколаївської спецпрокуратури до держбюджету з підприємства буде стягнуто 800 тис. гривень

/

Господарський суд Хмельницької області 10.01.2022 задовольнив позов керівника Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення з приватного підприємства штрафних санкцій в сумі 800 тис. грн за неналежне виконання договору з постачання товару оборонного призначення.
Встановлено, що у жовтні 2019 року між військовою частиною та приватним підприємством укладено договір постачання мобільної збірно-розбірної модульної споруди спеціального призначення вартістю 5,4 млн гривень.
Однак, незважаючи на положення законодавства та умови договору щодо обов’язковості виконання взятого на себе господарського зобов’язання, вказане підприємство послуги своєчасно не виконало, чим завдало шкоду економічним інтересам державі.
Таким чином суд підтвердив позицію прокурора й зобов’язав підприємство перерахувати до державного бюджету грошові кошти у виді штрафу та пені в сумі 800 тис. гривень.
Наразі Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері вживає заходи з метою реального виконання рішення суду.

кількість переглядів: 1975