Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2022

Нацгвардійця, який вчинив розстріл співслужбовців у Дніпрі, арештували без права застави

/

Кіровський районний суд м. Дніпропетровська задовольнив погоджене з Дніпровською спеціалізованою прокуратурою клопотання та обрав військовослужбовцю Нацгвардії України запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.
За даними слідства, солдат-строковик, будучи включеним до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», після третьої години ночі зайшов до кімнати зберігання зброї та приміщення відпочиваючої зміни і вчинив стрілянину із закріпленого за ним автомату АК-74. Внаслідок цього 4 військовослужбовців та працівниця заводу загинули, 5 військовослужбовців отримали поранення різного ступеню тяжкості. Стрілок разом зі зброєю втік з місця події. Згодом у м. Підгороднє його затримали правоохоронці.
За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері військовослужбовцю Нацгвардії України повідомлено про підозру за фактом умисного вбивства, дезертирства зі зброєю та викрадення зброї (ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 408, ч. 3 ст. 410 КК України).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2349