Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2022

Хабар за надання пошкодженого у ДТП автомобіля ніби на потреби армії: затримано голову районної ОТГ Миколаївської області

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері голову однієї з ОТГ Вознесенського району Миколаївської області викрито та затримано за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року голова районної ОТГ запропонував начальнику відділення комплектування Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області передати нібито на потреби армії свій пошкоджений внаслідок ДТП службовий автомобіль Renault Arkana 2020 року випуску. Для того, щоб приховати факт ДТП та списати автівку на втрати під час проведення бойових дій, 06.04.2022 він надав начальнику РТЦК та СП неправомірну вигоду в сумі 1000 дол. США.
Однак, провернути таку оборудку йому "завадили" правоохоронці, затримавши під час передавання грошових коштів в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому готується повідомлення про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Миколаївській області. Оперативний супровід - співробітники першого відділу Головного відділу захисту національної державності управління СБ України в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2899