Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2022

Керівник Херсонської спепрокуратури здійснив виїзд до звільненого смт. Нововоронцовка

    

З метою отримання інформації про оперативну обстановку у звільненому від тимчасової окупації населеному пункті 13.04.2022 керівник Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері здійснив виїзд до смт. Нововоронцовка Бериславського району Херсонської області. 
Перш за все прокурор подякував місцевим жителям за їх стійкість, витривалість, супротив та мужність у боротьбі з агресором.
У ході зустрічі він роз'яснив їм про їхні конституційні права та свободи під час дії воєнного стану, механізми їх забезпечення, роботу правоохоронних та інших державних органів, порядок подання заяв та повідомлень про вчинені правопорушення, а також заходи реагування.
Окремо керівник прокуратури провів профілактичну бесіду з військовослужбовцями щодо кримінальної відповідальності за військові кримінальні правопорушення, проінформував їх про види злочинів та порядок притягнення до відповідальності за їх вчинення.
Зазначимо, що життєдіяльність селища забезпечується завдяки спільній роботі представників волонтерських організацій та безпосередньо місцевих жителів. Зокрема, у населеному пункті здійснюється гуманітарне забезпечення та цілодобово надають допомогу медичні працівники.
Зауважимо, що за наявності навіть найменшої можливості органи спеціалізованої прокуратури Південного регіону виїжджатимуть до вже звільнених територій Півдня України з метою допомоги  мешканцям, у документуванні злочинів, скоєних агресором, та забезпеченні  правопорядку у військових частинах та формуваннях.

кількість переглядів: 2847