Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2022

14 років за державну зраду та дезертирство – засуджено третього офіцера ЗСУ, який повернувся в Україну з армією РФ

/

За публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Дніпровський районний суд м. Києва визнав винним у державній зраді та дезертирстві колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил РФ (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).
Вироком суду йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією всього майна.
Встановлено, що колишній український військовослужбовець у 2014 році зрадив присязі, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова та вступив на службу до збройних сил держави-агресора. Через вісім років – 25 лютого 2022 року він повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які ввійшли в м. Нова Каховка Херсонської області. 1 березня 2022 року колона окупантів була знищена ЗС України, а зрадника взято в полон.
Зазначимо, що його та двох вже засуджених до реального покарання українських військових було взято в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області.
 

кількість переглядів: 1469