Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2022

Незаконна реалізація гуманітарної допомоги військового призначення: військовослужбовця тероборони затримано на Одещині

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері військовослужбовця територіальної оборони викрито та затримано за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги військового призначення (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
За даними слідства, вказана особа через посередника реалізовувала товари гуманітарної допомоги військового призначення, зокрема тепловізори, приціли до стрілецької зброї та аптечки загальновійськові, на загальну суму понад 180 тис. гривень.
Військовослужбовця тероборони затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти та товари гуманітарної допомоги віднайдено та вилучено.
Наразі тривають невідкладні слідчі дії, проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів справи. Перевіряється причетність інших військових осіб до вчинення злочину. Затриманому готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 1438