Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2022

В Одесі повідомлено про підозру та заарештовано військовослужбовця тероборони, який реалізовував товари гуманітарної допомоги військового призначення

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру військовослужбовцю територіальної оборони за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги та благодійних пожертв, з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
За даними слідства, вказана особа через посередника упродовж березня-травня 2022 року реалізовувала гуманітарну допомогу, а саме медичні товари, військову амуніцію та військові прилади на загальну суму понад 880 тис. гривень.
27.05.2022 військовослужбовця тероборони затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Того ж дня Київський районний суд м. Одеси задовольнив клопотання прокурора та обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави в сумі 1 млн. 984 тис. гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1296