Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2022

Заволодів бюджетними коштами на суму понад 6 млн грн: керівника підприємства судитимуть на Одещині

/

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з комерційних підприємств, якого обвинувачено у заволодінні бюджетними грошовими коштами, виділеними МО України для будівництва фізично-оздоровчого комплексу для військовослужбовців на території Одеської області (ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).
Встановлено, що упродовж 2018 року керівник підприємства до офіційних документів – актів приймання виконаних робіт вносив недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємством не виконувались.
На підставі цього на його рахунок було незаконно перераховано грошові кошти, які виділені з державного бюджету, чим завдано шкоду економічним інтересам держави на суму понад 6 млн гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1353