Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

Розтрата бюджетних коштів на понад 800 тис. грн: на Одещині судитимуть керівників державного і приватного підприємств

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівників одного з державних підприємств МО України та приватного підприємства, яких обвинувачено у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, та розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).
Встановлено, що упродовж 2015 року ці керівники, діючи з корисливих мотивів, направлених на незаконне збагачення, до актів приймання виконаних робіт з капітального ремонту будівлі військового містечка вносили та затверджували недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємством не виконувались.
На підставі цього на рахунок підрядного підприємства безпідставно й незаконно перераховували грошові кошти, виділені з державного бюджету для оборонних цілей, чим завдали шкоду економічним інтересам держави на суму понад 800 тис. гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1689