Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Коригував ракетний удар по оборонному підприємству: судитимуть мешканця Миколаєва

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який обвинувачується у поширенні інформації про розташування об’єкту оборонної інфраструктури та українських військовослужбовців (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Встановлено, що на початку квітня 2022 року вказаний громадянин, з мотивів несприйняття діючої української влади та схвалення політики країни-агресора, з метою фізичного знищення військовослужбовців і військової техніки ЗСУ, у соціальній мережі "Вконтакте" надав проросійському блогеру-активісту інформацію з точними координатами розташування військовослужбовців Національної гвардії України і військової техніки на одному з оборонних підприємств Миколаївщині.
Надалі, по місцю, вказаному громадянином, було здійснено ракетний обстріл, внаслідок чого знищено та частково пошкоджено об'єкти нерухомого та рухомого майна підприємства.
У травні 2022 року коригувальника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Центральний районний суд м. Миколаєва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Слідчого відділу Управління СБ України в Миколаївській області.
 

кількість переглядів: 1237