Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2022

У Дніпрі судитимуть начальника складу продовольчої служби, який реалізував продукти харчування, призначені для військовослужбовців

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника складу продовольчої служби взводу забезпечення групи матеріального забезпечення однієї з військових частин ЗСУ, який обвинувачується у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
Встановлено, що вказаний начальник складу у червні 2022 року, з незаконною корисливою метою отримання прибутку, реалізував знайомому підприємцю продукти харчування на загальну суму 1 175 868,60 грн, які призначались для особового складу військової частини, що тривалий час приймають участь в бойових діях та відсічі збройної агресії РФ.
За торгівлю військовим майном він отримав частину обумовленої суми грошових коштів в сумі 2200 доларів США. Однак 02.06.2022 його злочинну діяльність припинили правоохоронці, віднайшовши та вилучивши продукти харчування під час обшуків.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Слідчого Управління ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.
  
 

кількість переглядів: 1577