Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2022

Прокурори Дніпровської спецпрокуратури повернули у власність держави Жовтневий районний військовий комісаріат

/

У справі за позовом Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері постановою Центрального апеляційного господарського суду частково задоволено вимоги прокурора й повернуто у власність держави в особі Міністерства оборони України нерухоме майно військового містечка ‒ Жовтневий районний військовий комісаріат.
У позові йшлося про скасування рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно, визнання недійсним Акту прийому-передавання вказаного майна у власність приватній компанії та витребування його з чужого незаконного володіння у власність держави в особі Міністерства оборони України.
Встановлено, що у 2007 році, одне з товариств з обмеженою відповідальністю, згідно рішення Господарського суду м. Києва, зареєструвало за собою 50% права власності на будівлі та споруди військового містечка м. Дніпра.
У подальшому, постановою Вищого господарського суду України рішення суду першої інстанції було скасовано та направлено справу на новий розгляд. Однак ТОВ, у 2020 році, використовуючи скасоване рішення Господарського суду м. Києва, передало нерухоме майне Міністерства оброни України за актом прийому-передавання іншій компанії. При цьому Міністерство оборони України та КЕВ м. Дніпро рішень про відчуження будівель та споруд військового містечка не приймали.
Зазначимо, ринкова вартість повернутого державі в особі Міністерства оброни України нерухомого майна військового містечка становить понад 7 млн гривень.

кількість переглядів: 1049