Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2022

3,5 тис. дол. США за незаконний перетин кордону: організатору «трансферу» повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито групу осіб та повідомлено про підозру її організатору за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказана група осіб, до складу якої входили громадяни України та інші невстановлені посадові особи ДПСУ, за грошову винагороду в розмірі 3500 дол. США з кожної особи налагодили канал незаконного переправлення громадян України призовного віку з тимчасово окупованих територій, а також Херсонської та частини Миколаївської областей через державний кордон України до Республіки Молдова.
08.07.2022, під час передавання другої частини неправомірної вигоди в сумі 45 тис. грн, організатора трансферу, місцевого мешканця м. Миколаєва, затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
11.07.2022 Центральний районний суд м. Миколаєва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 130 тис. гривень.
Наразі встановлюється причетність до злочину інших цивільних осіб та працівників ДПСУ.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу УСБ України в Миколаївській області, оперативний супровід – УСБ України в Миколаївський області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1059