Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2022

Кропивницька спецпрокуратура: до держбюджету з підприємства буде стягнуто понад півмільйона гривень

/

Господарський суд Кіровоградської області у липні 2022 року задовольнив позов керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення з приватного підприємства понад півмільйона гривень за порушення умов договору, зокрема, безпідставне припинення газопостачання військової частини.
Встановлено, що у жовтні 2020 року між військовою частиною та приватним підприємством укладено договір щодо постачання природного газу для потреб виробництва теплової енергії, яка споживається військовою частиною.
Однак, незважаючи на положення законодавства та умови договору щодо обов’язковості виконання взятого на себе господарського зобов’язання, вказане підприємство безпідставно, в односторонньому порядку припинило постачання природного газу за чинним на той момент договором, чим істотно порушило його умови.
Під час розгляду справи суд погодився з позицією прокурора й зобов’язав підприємство перерахувати до державного бюджету понад 500 тис. грн штрафу та збитків.
Наразі Кропивницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері вживає заходи з метою реального виконання рішення суду.
 

кількість переглядів: 1072