Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2022

Щомісячний хабар за вплив на командування: у Дніпрі виконувач обов’язків заступника начальника штабу постане перед судом

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно виконувача обов’язків заступника начальника штабу військової частини, який обвинувачується у обіцянці здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за надання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
Встановлено, що вказаний військовий посадовець у травні 2022 року неодноразово виказував командиру зведеної роти охорони цієї ж частини вимогу про надання йому неправомірної вигоди у сумі 10 000 гривень щомісячно. За такі кошти він обіцяв вплинути на командування частини та начальника однієї із служб щодо непроведення перевірок та службових розслідувань у роті охорони та непритягнення командування роти до дисциплінарної відповідальності за їх результатами.
23.05.2022, під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 5 тис. грн виконувача обов’язків заступника начальника штабу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід ‒ співробітників військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1691