Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2022

Власнику приватного підприємства повідомлено про підозру у заволодінні нерухомого майна Соборного РТЦК та СП м. Дніпра

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру громадянину України, кінцевому бенефіціарному власнику товариства з обмеженою відповідальністю, за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).
За даними слідства, у березні 2020 року, вказаний керівник комерційного підприємства, діючи з корисливих мотивів, свідомо використав рішення Господарського суду м. Києва, що втратило юридичну силу, та, шляхом обману, зареєстрував за собою 50 % права приватної власності на будівлі та споруди Соборного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Дніпра (в минулому ‒ Жовтневого районного військового комісаріату).
Внаслідок цього державі в особі Міністерства оборони України завдано збитків на загальну суму понад 5 млн гривень.
Наразі тривають слідчі дії, проведено обшуки за місцем проживання підозрюваного. Готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.
Нагадаємо, постановою Центрального апеляційного господарського суду від 23 червня 2022 року задоволено вимоги прокурора й повернуто у власність держави в особі Міністерства оборони України нерухоме майно військового містечка ‒ Соборний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки м. Дніпра.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1485