Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2022

Спеціалізована прокуратура Південного регіону: до бюджету буде стягнуто 142,6 млн грн штрафних санкцій

/

Господарський суд м. Києва у липні 2022 року порушив провадження у справі за позовом керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону про стягнення з Приватного акціонерного товариства неповернутих коштів попередньої оплати, штрафних санкцій, інфляційних втрат та відсотків річних через неналежне виконання державного контракту.
Встановлено, що у листопаді 2017 року між Міністерством оборони України та ПрАТ укладено державний контракт з оборонного замовлення на виконання комплексу ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний».
Враховуючи, що вказане підприємство свої зобов’язання, відповідно до умов контракту належним чином не виконало, комплектуючі поставило з порушенням термінів виконання робіт, повернення різниці коштів, сплачених у якості попередньої оплати не здійснило, Спеціалізована прокуратура Південного регіону, діючи в інтересах держави в особі Міністерства оборони України звернулась до суду з позовом на загальну суму 142,6 млн гривень.
Таким чином, за втручання прокурора забезпечено повернення коштів попередньої оплати та застосування господарських санкцій через неналежне виконання суб’єктом господарювання державного контракту з оборонного замовлення.
Наразі судовий розгляд господарської справи триває.
 

кількість переглядів: 1458