Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2022

2000 дол. США за непридатність до військової служби за мобілізацією: у Дніпрі затримано військовозобов’язаного

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та затримано цивільну особу за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, військовозобов’язаний громадянин України надав начальнику Амур-Нижньодніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки неправомірну вигоду в сумі 2 000 дол. США за виплив на посадових осіб військово-лікарської комісії щодо прийняття рішення про непридатність його до військової служби та подальший непризов на службу за мобілізацією.
19.07.2022, після передавання грошових коштів, яке відбувалось під контролем правоохоронних органів, вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. 
Наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід працівників Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1765