Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2022

12 тис дол. США за непридатність до військової служби: затримано місцевого жителя Одещини

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону викрито групу осіб та затримано одного з її учасників за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, група осіб, до складу якої входили двоє цивільних та посадові особи Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області запропонували військовозобов’язаному громадянину України за неправомірну вигоду в сумі 12 000 доларів США видати йому документи про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку, що необхідно для виїзду за кордон під час дії воєнного стану в державі.
20.07.2022, під час безпосереднього одержання грошових коштів, яке відбувалось під контролем правоохоронців, одного з учасників групи, мешканця Одещини, затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Затриманій особі готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Встановлюються всі учасники злочинної групи, в тому числі військові службові особи та працівники медичних закладів.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області, оперативний супровід працівників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1798