Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2022

4500 дол. США за незаконний трансфер військовозобов’язаних до Республіки Молдова: судитимуть трьох організаторів

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду направлено обвинувальні акти стосовно інспектора прикордонної служби ДПСУ та двох цивільних осіб, які обвинувачуються в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
Встановлено, що наприкінці квітня 2022 року інспектор прикордонної служби та двоє місцевих мешканців, з корисливою метою швидкого збагачення, за грошову винагороду в сумі 4500 доларів США організували переправлення військовозобов’язаного громадянина України через державний кордон, поза пунктом пропуску, в напрямку до Республіки Молдова.
Однак 05.05.2022 злочинні дії організаторів незаконного трансферу було викрито та припинено співробітниками правоохоронних органів.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБ України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2002