Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2022

130 тис. грн за непризов за мобілізацією: затримано та повідомлено про підозру військову службову особу Дніпровського РТЦК та СП

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону затримано та повідомлено про підозру військову службову особу Дніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, вказаний військовий посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду від військовозобов’язаного громадянина за непризов його на військову службу під час мобілізації.
Свої «послуги» він оцінив у 130 000 гривень, а злочинні дії прикривав  вказівками керівництва та нібито необхідністю проведення ремонту в приміщенні центру комплектування.  
01.08.2022, після безпосереднього одержання всієї суми неправомірної вигоди військовослужбовця затримано в порядку ст. 208 КПК України та 02.08.2022 повідомлено йому про підозру у вчинені злочину.
Наразі готується клопотання до суду про обрання затриманій особі запобіжного заходу в виді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Третього слідчого відділу ДБР (з дислокацією в м. Дніпро) ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід працівників управління військової контррозвідки Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 2394