Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

3000 дол. США за непридатність до військової служби: в Одесі викрито військовослужбовця

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та повідомлено про підозру військовослужбовцю ЗСУ за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, старший лейтенант, залучивши лікаря одного з відділень Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, надав неправомірну вигоду в сумі 3000 доларів США голові Військово-лікарської комісії за визнання його непридатним до військової служби та видачу офіційного медичного документа, що є підставою для звільнення зі служби та виїзду за кордон.
29.07.2022, під час передачі грошових коштів, яка відбувалась під контролем правоохоронців, злочинні дії військовослужбовця були викриті та зупинені.
01.08.2022 вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину. 04.08.2022 Київський районний суд м. Одеси обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 198 тис. гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області, оперативний супровід співробітників Департаменту військової контррозвідки.
Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення військовослужбовцю загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 313