Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2022

Реальне виконання рішення суду: за позовом Білгород-Дністровської спецпрокуратури до державної власності повернуто 100 га земель оборони

/

У справі за позовом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері рішенням Господарського суду Одеської області задоволено вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею 100 га незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади Одеської області.
Окрім цього, скасовано рішення державного реєстратора про реєстрацію права комунальної власності територіальної громади на вищевказані ділянки та витребувано їх на користь держави в особі Міністерства оборони України.
Встановлено, що 28.05.2021 селищна рада прийняла рішення, на підставі якого незаконно вивела із державної власності та перевела у комунальну власність серед інших також вищевказані земельні ділянки, розміщені в межах одного із загальновійськових полігонів.
У подальшому, на підставі цього ж рішення, упродовж червня 2021 року, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно було внесено відповідні відомості, а також надано ці ділянки в довгострокову оренду на 49 років приватному підприємству.
Зазначимо, що їх нормативно-грошова оцінка наразі становить 22,6 млн гривень.
Отже, завдяки наполегливій та послідовній позиції Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура забезпечила реальне поновлення порушених прав держави й повернула земельні ділянки загальновійськового полігону площею 100 га у власність держави в особі Міністерства оборони України.

кількість переглядів: 1313