Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Одеситу, який у телеграм-каналі виправдовував збройну агресію рф проти України, повідомлено про підозру

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру мешканцю Одеси за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, 32-річний одесит у публічному телеграм-каналі активно створював публікації, в яких виправдовував збройну агресію рф проти України та окупацію її територій. У своїх дописах чоловік прославляв російських загарбників та заперечував їхні злочинні дії щодо українців, заявляв, що очікує їхнього параду в Києві і залякував усіх, хто не погоджувався з такими твердженнями розправою, яка чекає на них після окупації.
Наразі слідство триває. Готується клопотання до суду щодо обрання вказаній особі запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.
Додатково: за скоєний злочин одеситу загрожує виправні роботи на строк до 2-х років або арешт на строк до 6-ти місяців, або позбавлення волі на строк до 3-х років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1293