Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2022

В Одесі судитимуть військовослужбовця тероборони за продаж гуманітарної допомоги та незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця територіальної оборони за фактами продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги, викрадення та незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами, без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 262, ч. 1 ст. 263 КК України).
Встановлено, що впродовж березня-травня 2022 року вказаний військовослужбовець здійснив продаж товарів гуманітарної допомоги та благодійних пожертв у вигляді медичних товарів, військової амуніції та військових приладів на загальну суму 657 тис. гривень.
Під час досудового розслідування всі товари гуманітарної допомоги вилучені, наразі вони передані на потреби оборони.
Окрім того, він викрав вогнепальну зброю - карабін, що належав його співслужбовцю, та у подальшому незаконно придбав 73 патрони до цієї зброї, а також чотири корпуси ручних осколкових гранат Ф-1, три запали УЗРГМ і один запал УЗРГМ-2, які без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем свого проживання.
27.05.2022, безпосередньо після продажу гуманітарної допомоги, військовослужбовця було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Того ж дня йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави в сумі 1 млн 984 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, оперативний супровід ‒ оперативних працівників Управління СБ України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1135