Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

5 тис доларів США за уникнення кримінальної відповідальності: в Одесі судитимуть членів організованої групи

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно членів організованої групи за фактом обіцянки здійснити за неправомірну вигоду вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Встановлено, що вказана організована група, до складу якої входили військовослужбовець, заступник начальника відділу поліції та цивільна особа, одержала інформацію про початок досудового розслідування кримінального провадження стосовно двох військовослужбовців ЗСУ. Учасники групи вимагали 5 000 доларів США неправомірної вигоди за вплив на уповноважених службових осіб та слідчих щодо непритягнення військовослужбовців до кримінальної відповідальності.
У травні 2022 року, під час одержання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 2000 доларів США, одного з учасників групи ‒ заступника начальника відділу поліції, затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Розслідування щодо цієї особи продовжується.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1036