Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

40 тис грн за відстрочку від призову: у Кропивницькому судитимуть начальника відділу РТЦК та СП

/

За процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника відділу Кропивницького РТЦК та СП за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Встановлено, що у липні 2022 року, вказаний посадовець одержав неправомірну вигоду в сумі 40 тис. грн. за вплив на членів військово-лікарської комісії з метою визнання військовозобов’язаного тимчасово непридатним до військової служби з подальшим одержанням відстрочки від призову за мобілізацією на військову службу за станом здоров’я тривалістю на 6 місяців.
19.07.2022, після вчинення злочину, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 842