Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

Привласнив військове майно: у Кривому Розі судитимуть начальника зв’язку

/

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця ЗС України, який обвинувачується у привласненні військового майна та нез’явленні вчасно на службу без поважних причин (ч. 4 ст. 410, ч. 5 ст. 407 КК України).
Встановлено, що на початку квітня 2022 року, начальник зв’язку – командир взводу зв’язку військової частини викрав п’ять комплектів портативних радіостанцій загальною вартістю понад 57 тис. гривень. Викрадене військове майно зловмисник реалізував через місцевий ломбард.
Завдяки своєчасно проведеним слідчим діям частину викраденого майна знайдено та повернуто до військової частини.
Крім того травні 2022 року вказаний військовослужбовець з метою тимчасово ухилитися від несення обов’язків військової служби, без поважних причин, не з’явився вчасно на службу з лікарняного і був відсутній понад 2 тижні.  
02.06.2022 правоохоронці розшукали та затримали злочинця в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1238