Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

2 тис. дол. США за уникнення призову: судитимуть військовозобов’язаного

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно цивільної особи, яка обвинувачується у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
Встановлено, що військовозобов’язаний надав начальнику Амур-Нижньодніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки неправомірну вигоду в сумі 2 000 дол. США за виплив на посадових осіб військово-лікарської комісії щодо прийняття рішення про його непридатність до військової служби та подальший непризов на службу за мобілізацією. 
19.07.2022, після передавання грошових коштів, яке відбувалось під контролем правоохоронних органів, особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1243