Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

На Дніпропетровщині заарештовано навідницю ворожих обстрілів (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська 01.09.2022 громадянці України, уродженці Дніпропетровської області, яка обвинувачується у державній зраді, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
За даними слідства, 31-річна проросійськи налаштована мешканка Дніпропетровщини, підтримуючи ведення повномасштабної війни рф проти України, добровільно та з власної ініціативи надавала представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.
Зокрема, вказана особа передавала представнику зс рф інформацію щодо ситуації в населених пунктах, наслідків ракетних та авіаційних ударів, дані про місця дислокації і пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України на території Дніпропетровської області.  
01.09.2022 вказаній особі повідомлено про підозру у державній зраді, а саме у діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності та державній безпеці України шляхом надання представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБ України у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1019