Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

Державна зрада: судитимуть ексначальника відділення – заступника начальника штабу Державного науково-випробувального центру ЗС України

/

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника організаційно-планового відділення – заступника начальника штабу Державного науково-випробувального центру Збройних сил України за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).
Встановлено, що у 2014 році, в період тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя РФ, колишній офіцер, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народу, відкрито відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних силах України, зокрема, наказ про перебазування Державного науково-випробувального центру Збройних сил України з території АР Крим до місця тимчасового базування та, перейшовши на бік ворога, вступив на службу до лав Збройних сил РФ, чим вчинив дезертирство та державну зраду.
З грудня 2014 року і до сьогодні колишній підполковник проходить військову службу в підрозділі ЗС РФ – «Государственный авиационный научно-испытательный центр 929 ГЛИЦ ВВС ВС РФ».
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі.
У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Довідково: санкція ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1252