Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2022

3500 дол. США за незаконний перетин кордону: на Одещині затримано та повідомлено про підозру двох громадян (ФОТО)

    

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримано та повідомлено про підозру двох громадян за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказані громадяни, діючи за попередньою змовою, висловили військовозобовязаному пропозицію переправити його через державний кордон за грошові кошти у сумі 5000 доларів США. 
Надалі 07.09.2022 безпосередньо перед запланованим незаконним перетинанням кордону зловмисники одержали від військовозобов’язаного громадянина 3 500 дол. США і одразу ж були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину.
Наразі готується клопотання до суду про обрання затриманим запобіжного заходу. Перевіряється причетність працівників Державної прикордонної служби України до вчинення злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ оперативні співробітники Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1633