Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2022

Спеціалізована прокуратура Південного регіону: обвинувальний акт стосовно екскерівника Миколаївської окружної прокуратури направлено до суду (ФОТО)

     

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екскерівника Миколаївської окружної прокуратури у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
Встановлено, що на початку березня 2022 року, вказаний колишній керівник прокуратури з власної ініціативи вирішив сприяти іноземній державі ‒ РФ у веденні агресивної війни проти України шляхом надання представникам цієї держави наявної в його розпорядженні інформації військового та оперативно-службового характеру щодо обстановки у м. Миколаєві та Миколаївській області.
04.04.2022 колишнього прокурора затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України, чим було припинено його діяльність на шкоду інтересам України.
05.04.2022 йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України, та 06.04.2022 Центральний районний суд м. Миколаєва застосував стосовно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
07.09.2022 досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчено, а обвинувальний акт направлено для розгляду до суду .
Досудове розслідування кримінального провадження здійснював слідчий відділ Управління СБ України в Миколаївській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1499