Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2022

Керівник Херсонської спепрокуратури здійснив виїзд до звільненого від окупантів смт. Високопілля (ФОТО)

/

Керівник Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері здійснив виїзд до смт. Високопілля Бериславського району Херсонської області, яке з 16 березня 2022 року було окуповане російськими загарбниками.
На початку вересня 2022 року Збройні сили України звільнили селище від російської окупації, піднявши український прапор над місцевою лікарнею.
З метою отримання інформації про поточну оперативну обстановку у звільненому населеному пункті керівник прокуратури провів зустріч із місцевими жителями, військовослужбовцями та командирами.
«Незважаючи на майже зруйноване селище та відсутність газо- і водопостачання, у мешканців Високопілля переважає бойових дух та патріотичні настрої, які не полишали їх від початку вторгнення разом з надією на скоріше звільнення від мародерів та вбивць», ‒ зазначив прокурор.
Дякуючи присутнім за їх мужність, стійкість та витривалість, у ході зустрічі керівник прокуратури також роз'яснив про їхні конституційні права та свободи під час дії воєнного стану, механізми їх забезпечення, роботу правоохоронних та інших державних органів, порядок подання заяв та повідомлень про вчинені правопорушення, а також заходи реагування.
Окремо керівник прокуратури провів профілактичну бесіду з військовослужбовцями щодо кримінальної відповідальності за військові кримінальні правопорушення, проінформував їх про види злочинів та порядок притягнення до відповідальності за їх вчинення.
До звільнених населених пунктів повертаються органи державної влади України, зокрема прокурори Спеціалізованої прокуратури Південного регіону продовжують виїзди до вже звільнених територій Півдня України з метою організації допомоги мешканцям та військовослужбовцям в облаштуванні життя, у документуванні злочинів, скоєних агресором, а також забезпеченні  правопорядку у військових частинах та формуваннях.
 
 

кількість переглядів: 1526