Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

Необґрунтовані витрати на понад 2,9 млн грн: у Кропивницькому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід директорці приватного будівельного підприємства (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов’язковою вимогою носити електронний засіб контролю директорці приватного підприємства за фактами привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
Встановлено, що у 2017 році вказана директорка підприємства, з метою незаконного заволодіння державних бюджетних коштів, під час виконання оборонного замовлення за договором підряду на реконструкцію дороги охоронного периметру військової частини до офіційних документів внесла завідомо неправдиві відомості.
Зокрема, до вартості будівельних робіт додала необґрунтовані транспортні та заготівельно-складські витрати з доставки будівельних матеріалів, чим завдала економічних збитків державі на загальну суму понад 2,9 млн гривень.
13.09.2022 затриманій повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. 16.09.2022 Ленінський районний суд м. Кіровограда застосував щодо неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов’язковою вимогою носити електронний засіб контролю.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1703