Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Хабар за «потрібний» висновок службового розслідування: військовослужбовець постане перед судом

   

 

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).
Встановлено, що у серпні 2022 року вказаний військовослужбовець за одержання «потрібного» висновку службового розслідування запропонував помічнику командира військової частини з правової роботи неправомірну вигоду в сумі 50 000 гривень.
10.09.2022, під час надання першої частини хабаря в розмірі 20 тис. грн, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1069