Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Збитки на понад 1,8 млн грн: підозрюється ексначальник КЕВ м. Дніпра

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру колишньому начальнику КЕВ м. Дніпра за фактами службового підроблення, розтрати чужого майна та бездіяльності військової влади (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 426 КК України).
За даними слідства, у травні 2018 року між КЕВ м. Дніпра та приватним підприємством укладено договори про виконання топографо-геодезичних та землевпорядних робіт із землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
У листопаді 2018 року вказаний ексначальник, зловживаючи своїм службовим становищем, до офіційних документів ‒ актів прийому-передавання виконаних робіт вніс завідомо неправдиві відомості щодо повного виконання робіт, що не відповідало дійсності.
У подальшому, на підставі вказаних актів, що містили недостовірну інформацію, КЕВ м. Дніпра безпідставно перерахував приватному підприємству бюджетні кошти на загальну суму понад 1,8 млн грн, чим державі завдано економічних збитків.
Наразі вживаються заходи щодо відшкодування завданих злочином збитків.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Дніпрі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1473