Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

Державна зрада та дезертирство: судитимуть ексзаступника начальника розвідувального управління командування штабу ВМС ЗСУ

/

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону завершено досудове розслідування та до Київського районного суду м. Одеси передано обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника розвідувального управління командування штабу Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактом державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Встановлено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, колишній офіцер не з’явився на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України, та, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народові, відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши таким чином на бік ворога, він вчинив дезертирство та державну зраду.
З 2014 року колишній капітан 2 рангу проходить військову службу у складі ЗС РФ на посаді командира 155 окремої бригади морської піхоти – тактичного з’єднання морської піхоти тихоокеанського флоту, яке сьогодні бере активну участь у збройній агресії РФ проти України.
У липні 2022 року йому пред’явлено обвинувачення у дезертирстві та державній зраді.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 1138