Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2022

У Кропивницькому перед судом постане військовий хабарник

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно командира роти забезпечення військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 КК України).
Встановлено, що за вирішення питання щодо проходження військової служби командир одержав від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 20 тис. гривень.  
16.09.2022, під час скоєння злочину, вказану особу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
17.09.2022 затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
З огляду на беззаперечність здобутих доказів офіцер повністю визнав свою вину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області.
Оперативний супровід ‒ Управління СБУ в Кіровоградській області, Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, спільно зі Службою власної та внутрішньої безпеки Сил Спеціальних операцій.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1331