Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2022

На Херсонщині офіцер одного з місцевих РТЦК та СП підозрюється у державній зраді

   

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону повідомлено про підозру начальнику відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Херсонської області за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).
За даними слідства, під час тимчасової окупації одного із населених пунктів Херсонської області внаслідок збройної агресії РФ проти України, 08.06.2022, вказаний військовослужбовець, з метою назавжди ухилитись від військової служби у Збройних Силах України, не з’явився до нового визначеного командуванням місця дислокації, залишившись на окупованій території.
Зрадивши Україну він перейшов на бік ворога, погодившись обійняти посаду «керівника відділу поліції» окупаційної влади.
Цими своїми діями зазначений офіцер вчинив дезертирство та державну зраду.
Наразі до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування та оперативне супроводження кримінального провадження здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 15 років до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна; санкція ч. 4 ст. 408 (Дезертирство) КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років позбавлення волі.

кількість переглядів: 1287