Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2022

Незаконний перетин державного кордону: на Одещині заарештовано прикордонника (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід інспектору прикордонної служби відділу прикордонної служби «Рені» Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та цивільній особі за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказані особи, діючи за попередньою змовою, висловили військовозобов’язаному громадянину України пропозицію переправити його через державний кордон за грошові кошти у сумі 1800 доларів США.
07.10.2022, безпосередньо перед запланованим незаконним перетинанням кордону, зловмисники одержали від військовозобов’язаного обумовлену суму.
08.10.2022 під час скоєння злочину, інспектора прикордонної служби затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
11.10.2022 Київський районний суд м. Одеси обрав прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі один мільйон гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 1694