Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

Державна зрада та дезертирство: судитимуть старшого помічника командира корабля ВДК «Костянтин Ольшанський»» ВМС ЗСУ

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду передано обвинувальний акт стосовно старшого помічника командира корабля великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» 5 бригади надводних кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Встановлено, що у березні 2014 року під час тимчасової окупації РФ території Криму було здійснено незаконне захоплення корабля великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» 5 бригади надводних кораблів ВМС ЗСУ.
У подальшому, вказаний колишній офіцер, капітан 3 рангу, не з’явився на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України, та, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народові, відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши таким чином на бік ворога, він вчинив дезертирство та державну зраду.
Наразі підозрюваний проходить військову службу у складі Чорноморського флоту РФ на посаді старшого помічника командира корабля великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський».
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 1821