Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2022

Хибно нараховано понад 300 тис. грн додаткової грошової винагороди: на Запоріжжі судитимуть помічника командира бригади з фінансово-економічної роботи

/

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно помічника командира бригади з фінансово-економічної роботи – начальника фінансово-економічної служби за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 5 ст. 425 КК України).
Встановлено, що вказаний офіцер, недбало поставившись до служби, підписав розрахунково-платіжні відомості на виплату додаткової винагороди собі та підлеглим військовослужбовцям за період з квітня по липень 2022 року, на підставі чого було хибно нараховано додаткову грошову винагороду
на загальну суму понад 300 тис. гривень.
Як наслідок державі, в особі військової частини, було завдано матеріальних збитків на суму понад 300 тис. грн, які в повному обсязі відшкодовано під час досудового розслідування.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2098