Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Виготовляли документи для зняття з військового обліку: учасникам злочинної групи повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру чотирьом громадянам України за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, з середини 2022 року вказані особи, з метою «допомоги» військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині державного кордону створили анонімний телеграм канал, в якому підшукували чоловіків призовного віку та за грошові кошти в сумі близько 3000 доларів США виготовляли документи про зняття їх з військового обліку за станом здоров’я.
Під час санкціонованих обшуків, проведених правоохоронцями за місцями проживання підозрюваних, віднайдено підробні документи військового обліку, штампи та печатки медичних та військових установ, бланки військово-лікарських комісій, оргтехніку, на якій виготовлялися підробні документи, банківські картки, які використовувалися у злочинній діяльності та засоби зв'язку, що забезпечували приховане спілкування членів групи.
05.01.2023 чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Наразі готується клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу. Крім того, перевіряється причетність військовослужбовців до вчинення вказаного злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Запорізькій області, оперативний супровід ‒ працівники УСБУ в Запорізькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  
  

кількість переглядів: 1642