Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Обіймав посаду начальника псевдоправоохоронного органу на тимчасово окупованій Херсонщині: військовослужбовець-зрадник постане перед судом (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Херсонської області за фактами державної зради, колабораційної діяльності та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 4 ст. 408 КК України).
Слідством встановлено, що вказаний військовослужбовець у червні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, з метою назавжди ухилитися від виконання обов’язків військової служби та вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, не з’явився до місця несення військової служби.
У подальшому він перейшов на бік ворога та добровільно обійняв посаду начальника незаконного правоохоронного органу, створеного представниками окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області, на якій «працював» до серпня 2022 року.
10.10.2022 військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Служби безпеки України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 901