Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

7000 дол. США за сприяння у перетині кордону: на Одещині прикордоннику повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Cпеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито й повідомлено про підозру інспектору прикордонного загону Державної прикордонної служби України за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).
Встановлено, що сержант, за неправомірну вигоду в сумі 7000 дол. США, організував та сприяв військовозобов’язаному у незаконному переправленні через державний кордон України, а саме надав документи, які забезпечили законні підстави для перетину кордону.
09.05.2023, одразу після одержання неправомірної вигоди, прикордонника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області і відділу внутрішньої та власної безпеки по прикордонному загону ГВ внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 600