Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

Збитки державі понад 1,5 млн грн: на Вінниччині начальнику управління капітального будівництва та ремонту повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику управління капітального будівництва та ремонту ПС ЗСУ − командиру військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).
Встановлено, що у 2019 році між військовою частиною та приватним підприємством укладено Договір підряду на виконання робіт з реконструкції їдальні одного з військових містечок. Вказаний полковник, неналежно виконуючи свої службові обов’язки та будучи обізнаним про фактичне невиконання будівельних робіт, протиправно підписав документи, на підставі яких підприємству незаконно було перераховано бюджетні кошти.
Внаслідок цього державі завдано збитків на загальну суму понад
1,5 млн гривень.
Наразі полковнику обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу оперативного відділу
(з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 433