Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

На Вінниччині учасникам ОЗГ повідомлено про підозру у крадіжці майна військової частини (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру шістьом громадянам України за фактом крадіжки, вчиненої організованою групою в особливо великих розмірах (ч. 4, ч. 5 ст. 185 КК України).
Встановлено, що у серпні 2022 року, двоє громадян, з метою швидкого особистого збагачення, маючи значний злочинний досвід, створили організовану злочинну групу, до складу якої залучили ще чотирьох знайомих. У період з серпня 2022 року по січень 2023 року вони понад 40 разів вчиняли таємне викрадення кабелю, який забезпечував зв'язок однієї з військових частин на Вінниччині, чим завдали збитків державі на загальну суму понад 6 млн гривень.
Наразі п’ятьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Одного із фігурантів групи оголошено у розшук.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу ГУ Нацполіції у Вінницькій області, за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Вінницькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 421