Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2021

Миколаївська спеціалізована прокуратура вимагає від державного підприємства оплати понад 5 млн грн грошового зобов’язання

/

Господарський суд Миколаївської області у листопаді 2021 року порушив провадження у справі за позовом керівника Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення з державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод» інфляційних витрат та відсотків від простроченої суми через несвоєчасне виконання грошового зобов’язання, зокрема повернення суми попередньої оплати за договором.
Встановлено, що у грудні 2014 року між Міністерством оборони України та вказаним підприємством укладено договір про заводський ремонт бронетранспортерів БТР-70. Згідно з платіжним дорученням, замовник перерахував виконавцю понад 25 млн грн попередньої оплати, однак отримав відремонтовану техніку на загальну суму понад 12 млн гривень.
У липні 2016 року Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Миколаївської спеціалізованої прокуратури про стягнення решти грошових коштів, сплачених оборонним відомством в якості попередньої оплати за договором.
Однак, згідно платіжного доручення, лише у січні 2020 року державне підприємство сплатило суму збитків у розмірі понад 10 млн грн, тобто упродовж 1613 днів з моменту набрання рішенням законної сили, що призвело до знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів.
Внаслідок цього Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері, діючи в інтересах держави в особі Міністерства оборони України звернулась до суду з позовом, розгляд господарської справи наразі триває.

кількість переглядів: 3570