Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

На Одещині арештовано прикордонника, який за 2000 тис. дол США сприяв громадянам призовного віку у незаконному перетині кордону (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону інспектору прикордонної служби повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, військовослужбовець, з метою швидкого незаконного збагачення, вирішив використати свої службові повноваження для сприяння військовозобов’язаним у перетині державного кордону України.
Так, наприкінці березня 2024 року, перебуваючи на контрольному пості біля транзитної ділянки автомобільної дороги «Одеса – Рені», він запропонував водію авто, на якому пересувались двоє громадян призовного віку, надати 1000 доларів США за кожну особу, яка має намір проїхати через транзитну ділянку автодороги. У разі відмови посадовець погрожував ускладненням їх в’їзду та викликом службових осіб для вручення водію разом з пасажирами повісток про виклик до РТЦК та СП.
Підтверджуючи свої наміри посприяти військовозобов’язаним у незаконному перетині кордону, прикордонник надав водію контрольний талон ДПС України для безперешкодного в’їзду на транзитну ділянку автодороги «Одеса – Рені» та детально роз’яснив їм порядок подальших дій.
25 квітня, після безпосереднього одержання неправомірної вигоди в сумі 2000 дол. США, інспектора прикордонної служби затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 150 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві), оперативний супровід – ВВБ по 25 прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПСУ, УСБУ в Одеській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 


кількість переглядів: 119